Kdo je Diana?

Kljub želji, da bi šla študirat oblikovanje ali arhitekturo me je življenje zapeljalo v svet informatike in ekonomije. Po več kot tridesetih letih pa se moj hobi spreminja v nekaj več.

Moja zgodba

Ustvarjanje mi je bilo tako rekoč položeno v zibelko.

Prvi vzor sta mi bila starša. Oče arhitekt, ki je ustvarjal prelepe hiše, tovarne, hotele, za hobi pa sam izdeloval čudovito unikatno pohištvo. Saj smo v tistih časih le tako lahko bivali v unikatnem interjerju. Mama je bila neverjetna ustvarjalka oblačil, dekorativnega interjerja za dom, nevidna soustvarjalka z očetom, oseba z velikim občutkom za kreacije in vse lepo. Bila je prva učiteljica, ki je radovedno dekle naučila tako rekoč vseh možnih ročnih del, ki obstajajo.

Ustvarjanje me obkroža od prvega dne in je postalo moj način življenja. Stalnica, ki sem jo vtkala tako v zasebno kot tudi službeno okolje. 

Kljub želji, da bi študirala oblikovanje ali arhitekturo, so me vode zapeljale v svet informatike in ekonomije. Po več kot tridesetih letih pa se moj hobi spreminja v nekaj več. 

Kamen me že zelo dolgo privlači. Sprva sem jih samo zbirala. Z možem obožujeva raziskovanja daljnih dežel in narodov. Še danes kamnine zasedajo velik del najine prtljage na poti domov. 

So družinski nadomestek za klasične turistične spominke. Tako ni čudno, da sta prav kamen in keramika postala moje najpomembnejše slikarsko platno. 

Ustvarjanje, kjer je moje platno kamen, se začne s sprehodi v naravo. Najpogosteje so to sprehodi ob bregu reke Kolpe, v njenem zgornjem toku, v občini Kostel ter na morju. To so dolgi sprehodi s pogledom, obrnjenim v tla. S počepi in sedenjem na tleh, ko izberem tiste, v katerih vidim meni ljube oblike in začutim neke vrste vzajemne povezanosti. Včasih se mi zazdi, da nekateri celo izberejo mene. Prav ti kasneje izpadejo prav posebni. Kot, da je ustvarjalna pot pri njih malo drugačna. Že samo izbiranje mi predstavlja užitek in neke vrste meditacijo. 

Vse moje stvaritve nastajajo brez pripomočkov, kot so šablone ali štampiljke. Uporabljam akrilne barve, peresa in barvna akrilna pisala. Vzorci nastajajo skozi nezavedno inspiracijo. Ob posebnih naročilih uporabljam barve in izrišem oblike, ki jih vidim skozi pokazatelje naročnikove osebne astrološke karte in skozi poznavanje teorije barv (čakre). Zelo blizu sta mi tudi keltska simbolika in simbolika Starega Egipta. 

Pravi popotnik nima začrtane poti, a ima jasno določen cilj (Lao Ce).

Naj vas Navdihnem

Prosim, vnesite podatke:
46151522_10205321476472157_7161943234065727488_o

Facebook

Povežite se s klikom na mojo Facebook stran. Oglejte si moja zadnja dela, njihovo nastajanje in vsakodnevni utrip, ki ga spremlja.

Instagram

S klikom se povežite na moje Instagram objave. Oglejte si moja dela, okolja, v katerem ustvarjam in vzdušja, ki me pri tem spremlja.

Youtube

Objav na Youtube z izjemo dveh še ni. Še zbiram pogum, da se lotim snemanja. Ko se to zgodi, vas zagotovo obvestim :).